Sommerpai-med-jordbær-og-rabarbra-1

Sommerpai med jordbær og rabarbra

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.
PORSJONER1 pai

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.
  • Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
  • Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
  • Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Kilde: frukt.no Foto: Anders Martinsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest