Sommerpai-med-jordbær-og-rabarbra-1

Sommerpai med jordbær og rabarbra

20-40 min
Enkel
Print
Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.
PORSJONER1 pai

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland smør, sukker og mel til en deig - gjerne i foodprosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halv times tid.
  • Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200°C i ca. 15 minutter.
  • Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll.
  • Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Kilde: frukt.no Foto: Anders Martinsen