Sommerstuing-2
Til oppskriften

Sommerstuing

Nydelig tilbehør til røkt kjøtt eller fisk, f.eks. stekte kjøttpølser, sommerkoteletter, spekemat eller røkt makrell. I stedet for blomkål, kan sesongens grønnsaker brukes. 
Under 20 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Andre grønnsaker kan også brukes. F.eks. sukkererter, purre, nepe, gulrot eller en blanding.
  • Blomkål deles i buketter. Kok eller damp den til den knapt er mør. Sil av og ta vare på kraften.
  • Saus: Smelt smør i en kjele. Rør inn mel og spe med en blanding av kraft og melk. Smak til med salt, pepper og muskat.
  • Ved servering: Bland inn avrente blomkålbuketter og la de bli varme i sausen. Tilsett finhakket gressløk og kruspersille.
  • Nydelig sammen med røkt kjøtt eller fisk og kokte poteter.
Kilde: frukt.no Foto: Alf Børjesson
Print