Sosekjøtt
Til oppskriften

Sosekjøtt

Sosekjøtt er kraftkost for store og små – en varm og velsmakende tradisjonsrett for dager der det trengs ekstra energi.  
Over 60 min
Middels
Gryteretter, Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland mel, slat og pepper og vend kjøttstykkene i melblandingen. 
  • Brunkjøttet først og ha løken i når kjøttet begynner å bli brunt så løken ikke blir for hardt stekt. 
  • Legger kjøtt, løk og laurbærblad over i en kjele. Kok ut panna med vann som helles over kjøttet i kjelen. Alt kokes til kjøttet er mørt, og nydelig saus blir det.
  • Lillian bruker denne oppskriften både til lam- og viltkjøtt. Hjemme (i Finnmark) kalte vi dette for småstek. ?? 
  • Server kjøttet med en god potetstmos >> og favoritt grønnsaker.
Kilde: Lillian
Print