Søt chili blanding
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg rekene i varmt vann i 5 minutter, renn godt av, tørk og grovhakk de.
  • Varm 5 dl vegetabilsk olje i en liten kjele over middels varme og tilsett sjalottløk i skiver og finsnittet hvitløk. Fres dette i 10 minutter under stadig omrøring til sjalottløkene og hvitløken blir gyllen. Tilsett rekene og finhakkede chilier uten frø og fres i 5 minutter under konstant omrøring. Fjern det fra varmen. La det renne av men ta vare på oljen.
  • Ha den stekte blandingen i en kjøkkenmaskin og bland gradvis inn 4 ss av den kokte oljen til det dannes en pasta. Legg blandingen i en kjele over middels varme og når det begynner å putre, tilsettes revet palmesukker, tamarindpure og fiskesaus. Kok blandingen i 5 minutter under jevn omrøring til den tykner. La den avkjøles før den serveres.
  • Lagres i rent glass i kjøleskapet i opptil 6 måneder. Server til thaimat eller til fingermat f.eks vårruller eller pengepunger.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest