Søt flintstek
Til oppskriften

Søt flintstek

Flintstek er populær grillmat, men av og til kan det være godt med en forandring. Prøv flintstek marinert i sviskejuice. Vi tipper du blir positivt overrasket!
Over 60 min
Middels
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg flintstek i en plastpose og hell på sviskejuice. La dette marinere i minst to timer.
  • Ta ut flintsteken av posen. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.
  • Pensle litt olje på flintsteken og gni inn salt og pepper.
  • Grill den i 15-20 minutter. Grill den på sterk varme de første 5 minuttene (ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
  • La den hvile 10 minutter. Flintsteken kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff eller skjær den i skiver som en stek.
  • Server med druer, ananas og sviske, salat og brød / loff.
Kilde: matprat.no Foto: Kim Holthe
Print