Søtpotetsuppe

 

Søtpotetsuppe med ost

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Til tross for navnet er søtpotet faktisk ikke i slekt med den vanlige poteten. Allikevel har de to potettypene mange av de samme bruksområdene og tar like lang tid å tilberede.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 °C.
  • Skrell og skjær potet i mindre biter. del hvitløksbåtene.
  • Legg poteter og hvitløk i en ildfast form og hell olivenolje over. Stek i 20 minutter eller til potetene begynner å få litt farge på kantene. Rør litt i formen innimellom.
  • Legg alt i en kjele og hell på buljongen. La koke i 15 minutter.
  • Kjør suppen i en stavmikser eller visp den kraftig sammen. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær basilikum fint og bland i suppen, sammen med osten.
  • Hell suppen i varme skåler, dryss pinjekjerner og basilikum over, og server.
Kilde: melk.no Foto: Kim Hothe