Glasert-ribbe-på-spyd-1

Soyaglasert ribbe på spyd

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er en utrolig smakfull løsning for deg som har ribbe igjen etter en bedre ribbemiddag. Med en sursøt glaze bestående av honning, soya, hvitløk, chili og lime får ribben en asiatisk smaksvri som vil glede ganen. 
PORSJONER8

Ingredieser

Glaze

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 180 °C.
  • Legg trespyd i vann i ca. 30 minutter, eller kok dem i tre minutter, for å unngå at de brenner seg i stekeovnen.
  • Fjern bein og svor på ribben og skjær opp i små porsjonsbiter. Ha 3 biter ribbe på hvert spyd og legg i en ildfast form.
  • Lag glaze. Del sitrongress i to, og deretter i to på langs. Bland sammen søt soyasaus, riseddik og brunt sukker. Fres chili, hvitløk og sitrongress raskt i en varm stekepanne med olje. Hell blandingen av soya og sukker i pannen, tilsett revet ingefær og limeskall, kanelstang og stjerneanis. Rør alt sammen og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp.
  • Hell glazen over spydene i den ildfaste formen. Vend spydene i glazen slik at de blir godt dekket.
  • Stek spydene i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Legg spydene over på et serveringsfat og dryss over finhakket koriander.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke