Spaghetti bolognese
Til oppskriften

Spaghetti bolognese

Denne veldiiftende og smakfulle italienske pastaretten faller i smak hos de fleste. 
20-40 min
Middels
Middag, Pasta
Italia
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stor stekepanne på svak varme. Legg i løk og stek i 3 minutter.
  • Ha hvitløk, gulrot, selleri og bacon i pannen. Fres i 3-4 minutter, eller til det så vidt begynner å bli brunt.
  • Tilsett karbonadedeig og stek på sterk varme i ytterligere 3 minutter, eller til kjøttet er brunt.
  • Rør inn tomater, oregano, timian og rødvin. Kok opp. Skru ned varmen og la det surre i cirka 45 minutter.
  • Rør inn tomatpure. Krydre med salt og pepper.
  • Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann over middels varme. Ha i pasta og kok i 8-10 minutter, eller til pastaen er myk men fremdeles bitefast. La pastaen renne godt av.
  • Anrett pastaen på fire tallerkener. Hell sausen over. Strø på ferskrevet parmesan og server.
Print