Meny

Spaghetti med kjøttboller

Spaghetti med kjøttboller

Oppdatert

PORSJONER4

Ingredieser

Tomatsaus

Fremgangsmåte

  • Lag først sausen. Varm olje i en stekepanne på sterk varme. Legg i løk og selleri. og stek det gyllent. Tilsett hvitløk, og stek i 1 minutt. Rør inn tomater, tomatpure, sukker og vin. Krydre med salt og pepper. Kok opp, og la det surre i 10 minutter.
  • Brekk opp kjøttdeigen i en stor bolle til det blir en klissete røre. Rør inn loffsmuler, hvitløk, urter og krydder. Rør inn parmesan og nok melk til det blir en fast deig. Dryss mel på hendene. Ta store skjefuller av kjøttblandingen og form det til 12 boller. Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kjøttboller, og stek i 5- 6 minutter. eller til de er jevnt brune.
  • Hell tomatsausen over kjøttbollene. Skru ned varmen og legg på lokk. og la det surre i 30 minutter. Snu kjøttbollene et par ganger under stekingen. Tilsett litt ekstra vann hvis sausen begynner å bli for tørr.
  • Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann over middels varme. Ha i pasta, og kok i 8-1O minutter, eller til pastaen er myk, men fremdeles bitefast. La pastaen renne av og legg den på et serveringsfat. Fordel smørterningene over, og bland med to gafler. Fordel kjøttboller og saus på toppen av pastaen. Anrett retten på fire tallerkener. Server med parmesan og en god blandet salat til.
  • * I olje avsilt og hakket

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også