Spansk-paella

 

Spansk Paella

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til spansk fiesta! Bruk sesongens skalldyr, sett frem skylleboller for fingrene på bordet og nyt.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet og del chorizo i små biter. Hakk løk og hvitløk, skjær paprika i terninger. Rens de fleste rekene, men legg av noen hele reker til pynt.
  • Varm olje i en vid panne og stek chorizo i to minutter. Tilsett løk, hvitløk og paprika og krydre med salt, pepper, safran og paprikapulver. Stek videre i noen minutter, ha risen i pannen og rør godt rundt.
  • Safran er viktig i en ekte paella, men kan til nød erstattes av gurkemeie.
  • Hell halvparten av buljongen over risen og rør jevnlig til risen har absorbert væsken. Tilsett litt og litt til risen er ferdig kokt. Spe med vann hvis den blir for tykk.
  • Når risen er ferdig kokt legger du reker, blåskjell og sjøkreps i pannen. Dekk med folie og la det dampe i ca. 5 minutter til sjøkrepsen og blåskjellen er ferdig. Fjern folien og press over sitronsaft. Server med sitronbåter, finkuttet gressløk og dill.
  • Paella er en av Spanias nasjonalretter, opprinnelig fra Valencia-distriktet. Det er en svært populær rett, og tilberedes på utallige måter. Ris, safran og skalldyr er viktige ingredienser. Fargen på paellaen vil variere ut fra hva slags kraft du bruker. Vi har brukt el kyllingbuljong, som gjør paellaen mørk.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest