Spansk tortilla med oliven

Spansk tortilla med oliven

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En deilig omelett som i spania er kjent som tortilla. Masse tynne skiver av poteter gjør at retten utmerket godt kan serveres som middag. Den er også naturlig å ha med på tapasbordet, da skåret i "fingerstykker"
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær potetene og løken i tynne skiver og fres det i litt olje i en stekepanne sammen med knust hvitløk i 8-10 minutter sammen med oliven skåret i skiver og litt salt og pepper. Ha det over i en ildfast form.
  • Visp sammen egg og melk og hell over den ildfaste formen. Om du ønsker kan du ha litt revet ost på toppen.
  • Bak det hele i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter - til formen er gyllen på toppen og fast inni.
  • Skjæres i fine porsjonsbiter og serveres med hakket gressløk, olivenolje, en god salat og godt brød.
  • * andre potetsorter kan også brukes
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest