Spekeskinke-med-sommerkål-1

Spekeskinke med sommerkål

Under 20 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del kål i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
  • La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
  • Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.
  • Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller hvit saus fra pose.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest