Spenstige lammeskanker

Spenstige lammeskanker

Over 60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Spenstige lammeskanker. Skank er den nederste delen av låret på lammet. Den trenger lang koketid, men gir en fantastisk smaksopplevelse!  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni inn kjøttet med salt og pepper. Knus korianderfrøene sammen med finhakket chili og bland med rosmarin, merian og hvetemel. Rull kjøttet i krydderblandingen.
  • Brun kjøttet jevnt i en jerngryte med olje og ta det opp av gryta. Fres gulrot, selleri, løk og hvitløk forsiktig i ca. 5 minutter. Tilsett en klype salt og balsamicoeddik. La det koke i 3-4 minutter til sirup.
  • Hell i hvitvin og hermetiske tomater, og la det koke 3-4 minutter. Rist på kjelen og legg lammeskankene tilbake i gryta. Gi alt et oppkok. Legg på lokk og sett hele gryta i ovnen på 180 °C og stek i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
  • Ta lokket av gryta, vend på innholdet og la det stå i ovnen i en halvtime til. Ta eventuelt vekk fett og smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn grovhakket basilikum, merian eller bladpersille, og smak til med sukker.
  • Server retten med kokte poteter, godt brød, ris eller potetpuré.
  • * merian eller bladpersille
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften