Meny

Spicy grønnsaklasagne

Spicy_grønnsaklasagne-1

Oppdatert

Over 60 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Spicy grønnsaklasagne

Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk. Retten er litt tidkrevende, men absolutt verd det. Server en frisk grønn salat til. 
PORSJONER6

Ingredieser

tomatsaus
Mellom lagene
hvit saus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
  • Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den. Skjær sjampinjong i skiver.
  • Varm olljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  • Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  • Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  • Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
  • Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskatt og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
  • Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
  • Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.
  • En grønn salat til smaker godt.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også