Spicy lammecurry
Til oppskriften

Spicy lammecurry

Nydelig lammegryte med smaker fra Asia. Fennikel, kokosmelk, sitrongress, brunt sukker...mmmmm.
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i biter (3x3 cm)
  • Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.
  • Fres ingefær, chili og grønnsaker, tilsett karri-pasta, finhakket sitrongress og kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.
  • Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter.
  • Server med ris eller brød.

Tips

  • Sitrongress er en kryddervekst som brukes mye i Asia. Bladene er lange, smale, hvite og lys grønne. Smaken er sitronlignende, men ikke så skarp som vanlig sitron. Aromaen utnyttes best når bladene knuses eller finhakkes. Ferskt sitrongress kjøper du i innvandrerbutikker og enkelte andre forretninger. Det finnes også på glass, men da er ikke smaken så intens. Retten kan gjerne lages uten sitrongress, men den mister da noe av sitt særpreg.
  • Fennikel kan byttes ut med stilkselleri.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print