Spicy lammecurry

Spicy lammecurry

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Nydelig lammegryte med smaker fra Asia. Fennikel, kokosmelk, sitrongress, brunt sukker...mmmmm.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i biter (3x3 cm)
  • Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.
  • Fres ingefær, chili og grønnsaker, tilsett karri-pasta, finhakket sitrongress og kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.
  • Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter.
  • Server med ris eller brød.

Tips

  • Sitrongress er en kryddervekst som brukes mye i Asia. Bladene er lange, smale, hvite og lys grønne. Smaken er sitronlignende, men ikke så skarp som vanlig sitron. Aromaen utnyttes best når bladene knuses eller finhakkes. Ferskt sitrongress kjøper du i innvandrerbutikker og enkelte andre forretninger. Det finnes også på glass, men da er ikke smaken så intens. Retten kan gjerne lages uten sitrongress, men den mister da noe av sitt særpreg.
  • Fennikel kan byttes ut med stilkselleri.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest