Spicy ura maki med krabbefyll

Spicy ura maki med krabbefyll

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Denne godbiten har alt: Krydret og saftig krabbefyll, myk ris, søt mango og knasende sprø sesamfrø. Dette blir fort en storfavoritt, så pass på å sikre deg noen biter selv før du setter denne frem på middagsbordet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris >> forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen. Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander.
  • Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje.
  • Skrell mango og skjær i strimler.
  • Dekk bambusmatten med plastfolie.
  • Del noriark i to og legg den ene halvdelen på bambusmatten med den ruglete siden opp.
  • Fukt hendene så risen ikke kleber, og fordel ris jevnt utover noritangen med fingrene.
  • Snu noritangen så risen blir liggende ned mot plastfolien.
  • Legg en stimle mango og litt krabbeblanding langs midten av noritangen.
  • Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
  • Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. Rull makirullene i sesamfrø.
  • Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.
  • Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley