Spinat-og-olivenpai
Til oppskriften

Spinat- og olivenpai

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat. 
Over 60 min
Middels
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen smør/ margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i minst 1 time.
  • Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek ved 230 °C i ca. 15 minutter.
  • Visp sammen eggene i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og slå det vekk. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.
  • Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.
  • Smaker ypperlig til spekemat.
Print