Sprø skinkekroketter

Sprø skinkekroketter
PORSJONER16

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hakk skinken i biter.
  • Varm olivenoljen i en kjele. Rør inn melet og la det frese under omrøring i 1 minutt. Rør inn melken, litt om gangen, til en glatt røre. Kok langsomt opp under omrøring, til blandingen koker og tykner.
  • Tilsett hakket skinke, persille og muskat, og bland godt. Smak til med salt og pepper. Bre blandingen ut i en form, og la den bli avkjølt i ca. 30 minutter. Dekk til formen, og sett den i kjøleskapet i 2-3 timer.
  • Pisk egget og ha det i en dyp tallerken, og bre loffsmulene ut på en flat tallerken. Del blandingen i 16 jevnstore porsjoner. Fukt hendene, og form en bolle av hver porsjon. Dypp bollene i det piskede egget, og rull dem i loffsmuler så de blir dekket. Legg dem på et fat, og la de stå i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Varm solsikkeolje i en gryte eller frityrgryte til 180-190 °C. Tilsett krokettene, noen om gangen så oljetemperaturen ikke synker, og stek dem i 5-10 minutter, til de er gyllenbrune og sprø. Ta de opp av gryten med hullsleiv, og la de renne av på kjøkkenpapir.
  • Server krokettene rykende varme med en bolle:
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken