Sprøstekt torsk med potetmos
20-40 min
Middels
Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. Det trenger ikke være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag.
PORSJONER4
Ingredieser
- 600 g torskefilet
- 2 stk egg
- 3 ss hvetemel
- 2 dl griljermel
- salt og pepper
- smør
- rapsolje
Potetmos
- 500 g poteter melne
- 2 ss smør
- 2 dl melk
- salt og pepper
Tilbehør
- 4 ss sylteagurk
- 1 dl lettrømme
- sprøstekt løk
Fremgangsmåte
- Del torsken i jevnstore serveringsstykker.
- Pisk sammen egg.
- Vend torskestykkene i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
- Strø over litt salt og pepper.
- Stek torsken i en varm stekepanne i smør og rapsolje, ca. 3-4 minutter på hver side.
Potetmos
- Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.
- Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Server stekt torsk med potetmos, sylteagurk, rømme og sprøstekt løk.