Steinbit med stekt sopp og saus av basilikum
Til oppskriften

Steinbit med stekt sopp og saus av basilikum

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter og sukkererter. 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør.
  • Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

Saus

  • Plukk av og finhakk basilikumbladene.
  • Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.
  • Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve.
  • Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.
  • Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen.
  • La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.
  • Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering.
  • Server steinbit med sjampinjong, saus, sukkererter og potet.
Print