Steinbit med tagliatelle og tomatsaus
Til oppskriften

Steinbit med tagliatelle og tomatsaus

Steinbiten får et eksotisk preg når den stekes med korianderfrø. Denne oppskriften passer til deg som vil lage både tagliatelle og tomatsaus fra grunnen av. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Tomatsaus

Tagliatelle

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt.
  • Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side. Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. La stykkene ettersteke på svak varme i ca. 5 minutter.

Tomatsaus

  • Riv skall av sitron og finhakk hvitløk. Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater. La sausen koke på svak varme i 10 minutter, og rør inn frisk basilikum ved servering.

Tagliatelle

  • Kjør alle ingrediensene unntatt olivenoljen sammen i en foodprosessor til deigen danner små klumper. Kna så deigen sammen og la den hvile i minimum 1 time, dette gjør den mer elastisk. Kjevle deigen tynt i en pastamaskin eller med en kjevle, og skjær i tynne strimler. Kok pastaen i ca. 1 minutt i kokende vann med salt. Sil av kokevannet og rør inn olivenolje.
  • Server stekt steinbit med tomatsaus og tagliatelle ved siden av.
  • Du kan også bruke ferdig tagliatelle om du ikke vil lage den selv.
Print