Steinbitpapilote med fennikel kompott og estragonsmør

Steinbitpapilote med fennikel kompott og estragonsmør
40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Steinbitpapilote med fennikel kompott og estragonsmør

Denne helårsretten er en suksess til festen. Legg steinbiten i en ildfast form sammen med fennikelkompott og server den med varmt smør med sjalottløk, estragon og kremfløte. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fennikelkompott
Estragonsmør
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær steinbiten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
Fennikelkompott
  • Skjær fennikel i tynne skiver og forvell i lettsaltet vann i ca. 3 minutter, og la den få renne av seg i en sil.
  • Smelt smør i en kasserolle og surr fennikel lett, tilsett vann og kok inn.
  • Smak til med estragon, sitronsaft, salt og pepper.
  • Legg fennikelkompotten i en smurt ildfast form og legg fiskestykkene over med litt smør og estragonblader.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Estragonsmør
  • Finhakk sjalottløk og kok opp med hvitvin, hvitvinseddik og kremfløte, og reduser til en tredel.
  • Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn smør. Sausen må ikke koke, for da vil den skille seg.
  • Tilsett estragon og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
  • Server den ovnsbakte steinbiten med fennikelkompott, saus og brød.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken