Steketips for fisk og skalldyr

Steke- og koketips for fisk og skalldyr

Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for fisk og skalldyr.

Rett/delMengde pr. porsjonTilberedningsmetodeKjernetemp. ferdig tilberedt
Helstekt fisk
i folie
300-400 gStekes i ovn ved 200 °C ca. 40 minutter for en fisk på en kiloca. 60 °C
Filet i ovn
(tykkere stykker)
200-250 gBrunes 2 minutter på hver side og etterstekes i ovn på 180 °C ca. 15 minutter avhengig av tykkelseca. 60 °C eller lavere for en rå kjerne
Kokt fisk
i skiver
300-400 g Trekkes i 6-8 minutter. Stykker tykkere enn 3 cm bør trekke i 10 minutter 
Filet
i skiver
200-250 gStekes på middels varme 1-2 minutter på hver side for tynne skiver og 3-5 minutter for tykkere skiver 
 Lutefisk500-1000 gI ovn på 225 °C i 30-40 minutter