Fisk

Steke- og koketips for fisk og skalldyr

Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for fisk og skalldyr.

Rett/del Mengde pr. porsjon Tilberedningsmetode Kjernetemp. ferdig tilberedt
Helstekt fisk
i folie
300-400 g Stekes i ovn ved 200 °C ca. 40 minutter for en fisk på en kilo ca. 60 °C
Filet i ovn
(tykkere stykker)
200-250 g Brunes 2 minutter på hver side og etterstekes i ovn på 180 °C ca. 15 minutter avhengig av tykkelse ca. 60 °C eller lavere for en rå kjerne
Kokt fisk
i skiver
300-400 g  Trekkes i 6-8 minutter. Stykker tykkere enn 3 cm bør trekke i 10 minutter  
Filet
i skiver
200-250 g Stekes på middels varme 1-2 minutter på hver side for tynne skiver og 3-5 minutter for tykkere skiver  
 Lutefisk 500-1000 g I ovn på 225 °C i 30-40 minutter
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest