Stekt andebryst
Til oppskriften

Stekt andebryst

Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt. 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 180 °C.
  • Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.
  • Stek andebryst i stekeovnen i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.
Print