Stekt breiflabb med soltørket tomat og blomkålkrem

Stekt breiflabb med soltørket tomat og blomkålkrem

40-60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Stekt breiflabb er en fast og fin fisk som passer yppelig når du skal invitere venner på besøk. Server breiflabben med soltørket tomat og blomkålkrem. 
PORSJONER4

Ingredieser

Blomkålkrem

Tomatolje

Blomkålkrem

Ovnsbakte poteter

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C. Skjær breiflabb i serveringsstykker og dryss med salt og pepper. Stek stykkene i olje, ca. 4 minutter på hver side.

Tomatolje

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. Finhakk soltørkede tomater. Bland tomatene med olje og smak til med salt og pepper.

Blomkålkrem

  • Del blomkål i buketter og ha dem i en kasserolle. Hell over vann til det dekker og kok til bukettene er møre. Varm opp fløte. Mos blomkål for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og snøfrisk. Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter

  • Del potet i båter og vend dem i litt olje. Ha potetbåtene på et stekebrett, dryss med salt og pepper, og stek dem i stekeovnen i ca. 20-25 minutter.

Tilbehør

  • Kok opp vann med smør og salt, og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen.
  • Server breiflabben med tomatolje, blomkålkrem, ovnsbakte poteter og dampet spinat.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften