Flesk-og-persillesaus

Stekt flesk med persillesaus

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En dansk mat tradisjon. Fleske stekes sprøtt, og serveres med kokte poteter og hvit saus med masse persille.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær flesket i 0.5 cm tykke skiver. Tørk skivene med tørkepapir.
  • Varm stekepannen godt opp. Legg skivene i stekepannen og brun de ½-1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme, og stek de gyldne og sprø. Snu skivene ofte. Legg skivene på kjøkkenpapir. Hvis kjøttet er magert kan man ha litt olje i pannen.

Saus

  • Visp mel og 1 dl melk til jevning i en tykkbunnet kjele. Visp inn resten av melken. Kok opp sausen under omrøring, og la det småkoke i ca. 5 minutter.  Tilsett smøret, og smak til med salt og pepper. Tilsett hakket persille. 
  • Server med kokte poteter.
Populære oppskrifter siste uke