Meny
Stekt-ishavsrøye-med-chilihonning-1-3
Ishavsrøye er en fisk som passer til spennende retter. Her er den penslet med en smakfull marinade, og servert med ingefærrelish og en risblanding.
Porsjoner4
Ingredieser
Relish
Marinade
Fremgangsmåte
  • Fjern bein fra ishavsrøyefiletene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  • Pensle filetene med sesamolje, og dryss over salt og pepper.
Relish
  • Finhakk rødløk og ananas, og riv ingefær. Bland sammen ingrediensene til relishen, og la den stå og trekke i 30 minutter før servering.
Marinade
  • Finhakk chili, press saften av appelsin og bland med resten av ingrediensene til marinaden. Varm opp marinaden og rør til honningen er smeltet. Sett til side. Stek ishavsrøyefiletene i olje med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Pensle kjøttsiden av filetene med marinaden, snu dem og stek i ca. 30 sekunder på den andre siden.
  • Server ishavsrøye med ingefærrelish og en blanding av jasminris og villris ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter