Meny

Stekt kalkunbryst med chilibakte mandelpoteter

Stekt-kalkunbryst-med-chilibakte-mandelpoteter-1

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Stekt kalkunbryst med chilibakte mandelpoteter

Kalkun passer til alt, og kan derfor kombineres sammen med mange spennende smaker. Her er kalkunfileten servert med søt frukt og sterk chili. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør
Saus

Fremgangsmåte

  • Legg tørket aprikos i vann natten over.
  • Krydre kalkunfileten med salt og pepper og brun det på begge sider. Legg fileten i en ildfast form og fyll på 3 dl kraft/buljong. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kalkunfileten i forvarmet ovn på 125 °C til seketermometeret viser 65 °C. Øs over fileten flere ganger under steiketiden. Pakk fileten i folie og la kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer den opp.
  • Vask potetene og del dem i to på langs. Legg potetene med skallet ned i en form hvor bunnen er dekket med grovt salt. Pensle snittflaten med smør og dryss over litt finhakket chili. Bak dem i ovn ved 175 °C i 25-30 minutter.
  • Kok aprikosene knapt møre i bløtevannet, sil fra kraften og hold den varm.
  • Skrell bananene og del dem i fire. Stek dem lett i smør i en varm panne. De må ikke bli for bløte. Dryss finhakket chili over.
  • Smelt sukker til karamell. Spe med aprikoskraften, kyllingkraft og sjy fra steken. Reduser til 4 dl. Rør inn crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper. Er sausen for tynn kan du tilsette litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.
  • Server skiver av kalkunfilet med stekte bananer, mandelpoteter og saus. Pynt med finhakket chili og aprikosbiter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også