Stekt-klippfisk-med-sopp-og-fløte-1

Stekt klippfisk med sopp og fløte

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Stekt klippfisk passer til mange typer tilbehør og i denne oppskriften er den servert med fløtesaus, ovnsbakte poteter, sjampinjong og vårløk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Ovnsbakte poteter

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Skjær klippfisken i jevnstore stykker, tørk dem og vend dem i rugmel. Rist av overflødig mel.
  • Skjær soppen i tykke skiver, små sopper kan være hele.
  • Varm olje og smør i en stekepanne og stek fisken ca. 4 minutter på hver side.
  • Stek soppen sammen med fisken.

Saus

  • Rør sammen kremfløte, vann og dijonsennep.
  • Når du er ferdig med å steke fisk og sopp heller du fløteblandingen i stekepannen og la det koke godt sammen.

Ovnsbakte poteter

  • Skrell potet og skjær i båter.
  • Ha potetbåter, olivenolje, salt og litt pepper i en bolle og bland godt sammen.
  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Tilbehør

  • Skyll vårløk i kaldt vann og del i serveringsbiter.
  • Kok opp vann med smør og salt, ha i vårløken og legg på lokk.
  • Kok vårløken i ca. 2 minutter, den skal bli akkurat gjennomvarm.
  • Server klippfisk med stekt sopp, fløtesaus, ovnsbakte potetbåter og smørdampet vårløk.
  • Tips: Om du har plukket skogssopp kan du bruke dem i stedet for sjampinjong.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest