Stekt-kveite-med-limesaus-1-1
Til oppskriften

Stekt kveite med limesaus

Kveite som bare stekes i panna blir fort tørr. Her får du oppskriften på perfekt stekt kveite med ettersteking i ovn og med en nydelig limesaus.
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kålrabi, selleri og gulrot i staver. Legg i en ildfast form. Krydre med salt, pepper, sitronsaft og sukker. Hell over litt olivenolje. Sett i ovnen i cirka 30 min med folie over på 180 grader. Tilsett paprikaen og purreløken de siste 5 minutter av steketiden.
  • Smelt smør og bland i hvetemel. Hell over fløte, fiskekraft og hvitvin og kok opp så sausen tykner. Tilsett limesaft- og zest, og smak til med salt og pepper.
  • Stek kveita i godt smør i varm panne til den får en gyllen farge (ca 2 minutter på hver side). Legg filetene over på et brett og la den bakes ferdig i ovnen i 5 minutter.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Print