Stekt-kveite-med-pepperrothollandaise-1-1
Til oppskriften

Stekt kveite med pepperrothollandaise

Kveite er én av våre fineste fisker, hvit og fast i kjøttet. Denne stekte varianten med lasagne av kongekrabbe, tomat og spinat gir middagen en spennende vri. 
40-60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Pepperrothollandaise

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovn på 150 grader.
  • Kok inn skalldyrkraft. Krydre med anis, koriander og kajennepepper så den får en kraftig smak. Press saft av appelsin. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.
  • La kongekrabbe trekke i kraften i ca. 2—3 min. Dette er ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt. Hold av noen pene biter av kongekrabbe til pynt, hakk resten.
  • Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par min til den får fyldig konsistens. Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.
  • Rens og fres spinat i olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatkjøttet som er igjen.
  • Legg tomat i bunnen av en smurt illfastformen, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn i 2—3 minutter.

Pepperrothollandaise

  • Smelt smør, ta det av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
  • Visp eggeplomme over vannbad til de tykner, visp inn det klare smøret litt om gangen. Spe i olivenolje, først dråpevis, deretter i en tynn stråle når sausen begynner å tykne. Vask sitron. Press saften av sitronen og riv litt av skallet. Smak til med revet pepperrot, sitron, salt og sukker.

Kveita

  • Del kveitefileten i like stykker. Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i ca. 2—3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6—8 minutter avhengig av tykkelsen.
  • Kok asparges i et par minutter i lettsaltet vann.
  • Anrett fisken på asparges med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og sausen rundt.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print