Stekt-kveite-med-rekesaus-tomat-og-basilikum-1-1
Til oppskriften

Stekt kveite med rekesaus, tomat og basilikum

Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Her er den kokt på rekeskall i to timer, og den er verdt å vente på. Dette er kveite på sitt beste. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Salat

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker og stek gylne i stekepanne med olje. Dryss med salt og pepper.
  • Skjær purre i små biter og kok 1-2 minutter lettsaltet vann.

Saus

  • Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap. Skjær grønnsakene i grove terninger, og surr i en kasserolle med litt olje.
  • Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt. Hell i hvitvin og la det koke opp. Tilsett tomatpuré og rør godt om.
  • Ha i melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 2 timer. Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens. Kjør sausen med en stavmikser eller i foodprocessor til den får jevnt og glatt konsistens. Smak til med salt og hvit pepper.

Salat

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Bland tomatterninger med reker, finhakket basilikum og olivenolje. Smak til salt og pepper.
  • Server kveite med purre, saus og salat.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Print