Stekt-kveite-med-rekesaus-tomat-og-basilikum-1-1

Stekt kveite med rekesaus, tomat og basilikum

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Det er sausen som gjør denne oppskriften til en smakfull opplevelse. Her er den kokt på rekeskall i to timer, og den er verdt å vente på. Dette er kveite på sitt beste. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Salat

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker og stek gylne i stekepanne med olje. Dryss med salt og pepper.
  • Skjær purre i små biter og kok 1-2 minutter lettsaltet vann.

Saus

  • Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap. Skjær grønnsakene i grove terninger, og surr i en kasserolle med litt olje.
  • Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt. Hell i hvitvin og la det koke opp. Tilsett tomatpuré og rør godt om.
  • Ha i melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 2 timer. Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens. Kjør sausen med en stavmikser eller i foodprocessor til den får jevnt og glatt konsistens. Smak til med salt og hvit pepper.

Salat

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Bland tomatterninger med reker, finhakket basilikum og olivenolje. Smak til salt og pepper.
  • Server kveite med purre, saus og salat.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest