Stekt-kveite-med-sort-trøffel-1-1
Til oppskriften

Stekt kveite med sort trøffel

Skap en luksuriøs rett av stekt kveite, revet sort trøffel sammen med en saus av hjertesalat og sjalottløk, toppet med nøttesmør.
40-60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvell salat i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann. Surr sjalottløk i litt smør, tilsett kyllingkraft, la det koke til løken er mør i ca. 10 minutter. Klarne smøret.
  • Kjør salat og kjørvel i blender sammen med kraften og tilsett sausen med smøret. Smak til med salt og hvit pepper samt sitronskall.
  • Stek kveite i olje med salt og pepper. Stek kun på skinnsiden til den har en kjernetemperatur på ca. 45 grader. Snu den og dra av skinnet før servering.
  • Legg sausen i bunnen av tallerken, drypp nøttesmøret rundt og avslutt med fisken.
  • Høvle rikelig med sort trøffel over.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Print