Stekt-kveite-med-sort-trøffel-1-1

Stekt kveite med sort trøffel

40-60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Skap en luksuriøs rett av stekt kveite, revet sort trøffel sammen med en saus av hjertesalat og sjalottløk, toppet med nøttesmør.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvell salat i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann. Surr sjalottløk i litt smør, tilsett kyllingkraft, la det koke til løken er mør i ca. 10 minutter. Klarne smøret.
  • Kjør salat og kjørvel i blender sammen med kraften og tilsett sausen med smøret. Smak til med salt og hvit pepper samt sitronskall.
  • Stek kveite i olje med salt og pepper. Stek kun på skinnsiden til den har en kjernetemperatur på ca. 45 grader. Snu den og dra av skinnet før servering.
  • Legg sausen i bunnen av tallerken, drypp nøttesmøret rundt og avslutt med fisken.
  • Høvle rikelig med sort trøffel over.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest