Meny

Stekt kylling med 40 hvitløksfedd

Stekt kylling med 40 hvitløksfedd

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Stekt kylling med 40 hvitløksfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk har. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper og revet sitronskall.
  • Legg resten av hvitløken og krydderurtene rundt kyllingen. Hell vin i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Stek kyllingen i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter.
  • Ta av folien og stek videre ved 225 °C i 20-30 minutter.
  • Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også