Stekt kylling med 40 hvitløksfedd
Til oppskriften

Stekt kylling med 40 hvitløksfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk har. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper og revet sitronskall.
  • Legg resten av hvitløken og krydderurtene rundt kyllingen. Hell vin i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Stek kyllingen i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter.
  • Ta av folien og stek videre ved 225 °C i 20-30 minutter.
  • Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.
Print