Meny

Stekt kylling

Stekt kylling

Oppdatert

PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovnen til 190 °C . Skyll og tørk kyllingen. Salt og pepre kyllingen, bind opp lårene, og putt løkbåtene inni. Brun kyllingen pent på alle sider i 3 ss av smøret og 1 ss olje. Legg den på siden på en rist i en liten langpanne. Hell overflødig fett ut av stekepannen. Stek kyllingen i ovnen i 15 minutter, snu den over på den andre siden, og stek den videre i 15 minutter. Kok potetbåtene i lettsaltet vann i 2 minutter. Hell av vannet.
  • Varm 1 ss av resten av oljen i stekepannen, og brun bacon og sylteløk i 5 minutter. Ta det opp og sett det til side. Tilsett resten av smøret, og stek soppen gyllen.
  • Ta langpannen med kyllingen ut av ovnen. Fjern risten, og legg kyllingen med brystsiden opp i langpannen, hell stekesjy over brystet. Salte og pepre. Legg poteter, løk, bacon og sopp rundt kyllingen , og stek videre i 30 minutter, til kyllingen er mør og kjøttsaften klar.
  • Hold grønnsaker og bacon varme i ovnen. Hell sjyen ut av kyllingen over i langpannen. La kyllingen hvile på et fat i 10 minutter før den skjæres opp. Sett langpannen over middels varme, hell i buljongen, og skrap godt. La sjyen koke til den har kokt litt inn. Salt og pepre. Skjær kyllingen i serveringsstykker. Dryss persille over grønnsaker og bacon. Server sjyen ved siden av.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også