Stekt kylling

Stekt kylling

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovnen til 190 °C . Skyll og tørk kyllingen. Salt og pepre kyllingen, bind opp lårene, og putt løkbåtene inni. Brun kyllingen pent på alle sider i 3 ss av smøret og 1 ss olje. Legg den på siden på en rist i en liten langpanne. Hell overflødig fett ut av stekepannen. Stek kyllingen i ovnen i 15 minutter, snu den over på den andre siden, og stek den videre i 15 minutter. Kok potetbåtene i lettsaltet vann i 2 minutter. Hell av vannet.
  • Varm 1 ss av resten av oljen i stekepannen, og brun bacon og sylteløk i 5 minutter. Ta det opp og sett det til side. Tilsett resten av smøret, og stek soppen gyllen.
  • Ta langpannen med kyllingen ut av ovnen. Fjern risten, og legg kyllingen med brystsiden opp i langpannen, hell stekesjy over brystet. Salte og pepre. Legg poteter, løk, bacon og sopp rundt kyllingen , og stek videre i 30 minutter, til kyllingen er mør og kjøttsaften klar.
  • Hold grønnsaker og bacon varme i ovnen. Hell sjyen ut av kyllingen over i langpannen. La kyllingen hvile på et fat i 10 minutter før den skjæres opp. Sett langpannen over middels varme, hell i buljongen, og skrap godt. La sjyen koke til den har kokt litt inn. Salt og pepre. Skjær kyllingen i serveringsstykker. Dryss persille over grønnsaker og bacon. Server sjyen ved siden av.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest