Stekt-laks-med-parmesan-2-3

Stekt laks med parmesan

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Laks kan tilberedes på mange forskjellige måter. Denne lakseretten med ratatouille og parmesankrem er en smaksrik kombinasjon som passer fint når du skal invitere gjester. 
PORSJONER4

Ingredieser

Gnocchi

Ristet sopp

Fremgangsmåte

  • Krydre fisken og vend skinnsiden i mel. Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje. Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret. La det steke et minutt før du skrur ned litt for varmen. Stekes videre i ca 2 min., avhengig av tykkelse. Fisken skal være god og sprø på skinnsiden. Anrettes med skinnsiden opp.

Gnocchi

  • Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt. Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper. Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær. Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la tørke litt før servering. Dryss over parmesan og pepper før servering.

Ristet sopp

  • Fres løk blank i smør. Tilsett sopp, skru ned på varmen og stek videre til soppen er gylden. Salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest