Meny
Stekt-laks-med-purre-og-mango-2-3
Mango passer perfekt til laks med sin eksotiske smak. Og med purre og smørsaus får du mange smaker som komplimenterer hverandre.
Porsjoner4
Ingredieser
Smørsaus
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksefileten i serveringsstykker, skjær små snitt på skinnet, og tørk skinnet godt.
  • Stek laksestykkene med skinnsiden ned i olje på sterk varme i 2 minutter, og legg dem så på et smurt stekebrett med skinnsiden opp.
  • Dryss salt og pepper på laksen og stek i stekeovnen i 8 minutter.
  • Vask purre, og skjær purre og mango i terninger. Kok opp vann med salt, ha i purreterningene og gi dem et godt oppkok. Hell av kokevannet og vend inn mangoterningene.
Smørsaus
  • Finhakk sjalottløk og kok inn sammen med hvitvin. Kok inn til det halve og tilsett kremfløte.
  • Kok til sausen tykner litt.
  • Pisk inn små terninger av kaldt smør.
  • Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke.
  • Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server laksen med purre, mango, smørsaus, salat og kokt potet.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter