Meny

Stekt lammelår med spinat og hvitløk – Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch

Stekt lammelår med spinat og hvitlok, Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Stekt lammelår med spinat og hvitløk – Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch

PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg den tørkede soppen i 3 dl kokende vann. Tørk lammeskivene og krydre de med salt og pepper. Ha olje i en jernpanne og brun lammeskivene på alle sidene. Legg dem over i en stor jerngryte eller ildfast form.
  • Sil av og kok inn soppvannet til halvparten, og hell over kjøttet eller hell over 1 ½ dl vann. Sett gryta/formen inn i stekeovnen på 200°Stek uten lokk i 40 min.
  • Skrell løk og hvitløk, småløken kan evt. brukes hel eller dels i to, hvitløksbåtene deles i fire. Ha over i gryta sammen med sopp (fersk sopp deles i skiver og tilsettes direkte i gryta uten steking), laurbærblad, enebær, nellik og timian. Hell over lammekraft/buljong og legg over lokk. La retten steke videre i 1 ½ time. Øs kraften over kjøttet med jevne mellomrom. I mellomtid kokes potetene knapt møre og skrelles. 20 minutter før retten er ferdig tilsettes potetene i gryta.
  • Ta opp lammeskivene, løken, soppen og potetene. Hold varmt! Sil av kraften og smak til med salt og pepper. Forvell spinaten, la den dryppe av før den freses i smør og krydres med muskat, salt, pepper og til slutt revet sitronskall. Anrett lammeskivene på fat med grønnsakene og hell sausen/kraften over. Potetene serveres i eget fat. Kan i tillegg serveres med godt, mørkt rugbrød.
Kilde: matprat.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også