Stekt lammeskank med sitron, hvitløk og persille
Til oppskriften

Stekt lammeskank med sitron, hvitløk og persille

Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm olivenolje i en stor, ildfastform med lokk på middels varme. Krydre skankene og brun de i formen i 8-10 minutter. Fjern skankene fra formen. Hakk løk og fenikkel. Tilsett løk og fennikel og stek i 8 minutter under omrøring, til det blir gyllent. Riv laubærbladene og hakk 4 av hvitløksfeddene. Tilsett laurbærblad, rosmarin, hvitløk og halvparten av timian. Returnerer skankene i formen.
  • Hell i buljong og vin og varme det til det bobler. Dekk med et tettsittende lokk og stek i 2 ½ -3 timer, til kjøttet er mørt.
  • I mellomtiden knuses resterende hvitløksfedd med en klype salt og finhakk resten timian. Ha dette i en bolle med finrevet sitronskall, persille og extra virgin olivenolje og bland godt sammen. Krydre med nykværnet svart pepper.
  • Legg skankene i ett fat og dekk løst til med folie. Skumme av og kast fett fra overflaten av sjyen, så kok opp og la det småkoke i noen minutter. Bland 2 ss sjy til sitronskall, hvitløk og persille blanding.
  • Server skankene med blandingen over og verdens beste potetmos >> til.
Print