Stekt lammeskank med sitron, hvitløk og persille

Stekt lammeskank med sitron, hvitløk og persille
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Stekt lammeskank med sitron, hvitløk og persille

PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm olivenolje i en stor, ildfastform med lokk på middels varme. Krydre skankene og brun de i formen i 8-10 minutter. Fjern skankene fra formen. Hakk løk og fenikkel. Tilsett løk og fennikel og stek i 8 minutter under omrøring, til det blir gyllent. Riv laubærbladene og hakk 4 av hvitløksfeddene. Tilsett laurbærblad, rosmarin, hvitløk og halvparten av timian. Returnerer skankene i formen.
  • Hell i buljong og vin og varme det til det bobler. Dekk med et tettsittende lokk og stek i 2 ½ -3 timer, til kjøttet er mørt.
  • I mellomtiden knuses resterende hvitløksfedd med en klype salt og finhakk resten timian. Ha dette i en bolle med finrevet sitronskall, persille og extra virgin olivenolje og bland godt sammen. Krydre med nykværnet svart pepper.
  • Legg skankene i ett fat og dekk løst til med folie. Skumme av og kast fett fra overflaten av sjyen, så kok opp og la det småkoke i noen minutter. Bland 2 ss sjy til sitronskall, hvitløk og persille blanding.
  • Server skankene med blandingen over og verdens beste potetmos >> til.
Populære oppskrifter den siste uken