Stekt ris med kalkunskinke

Stekt ris med kalkunskinke

Under 20 min
Enkel
Print
Stekt ris er superenkelt å lage. I denne oppskriften har vi brukt kalkunskinke, men du kan variere i det uendelige. Bruk det du har i kjøleskapet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok ris etter anvisning på pakken. Avkjøl.
  • Tips: Risen som brukes bør være avkjølt, så ikke den blir "grøtete". Bruk gjerne rester fra middagen dagen før.
  • Finhakk hvitløk. Del kalkunskinke og gulrot i terninger, purreløk i skiver.
  • Varm halvparten av oljen i stekepannen og fres hvitløk og skinke lett. Ha i ris og stek til det er gyllent. Bland inn gulrot, erter og purre, og la det surre i 2 minutter.
  • Tips: Bruk gjerne en panne med slippbelegg, den krever mindre stekefett.
  • Lag et hull i midten av risblandingen og ha i resten av oljen og et egg.
  • Rør godt mens egget stivner.Bland deretter alt sammen og smak til med fiskesaus og pepper.
  • Server gjerne den stekte risen med litt soyasaus.
  • Tips: Varier den stekte risen med kjøtt og grønnsaker som for eksempel renskåret svinekjøtt, reker, kylling, løk, sopp, paprika, finstrimlet kål, aspargesbønner og sukkererter. Du kan også bruke frossen grønnsaksblanding.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley