Stekt ris

Stekt ris

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Fastfood behøver ikke å være usunt - stekt ris er et godt eksempel på at mat kan være raskt å lage og samtidig sunt og godt! Denne varianten kommer fra Singapore. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm en wok eller stekepanne. Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
  • Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.
  • Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egg og rør godt.
  • Smak til med fiskesaus og pepper.
  • Server med røkt skinke.
  • Risen som brukes i stekt ris bør være kald, så ikke den stekte risen blir "grøtete". Varier gjerne med kjøtt og grønnsaker som for eksempel pølser, renskåret svinekjøtt, salami/chorizo, purre, løk, sopp, paprika, finstrimlet kål, aspargesbønner og ingefær.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest