Stekt sei med kald agurksuppe

Stekt sei med kald agurksuppe

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Stekt sei er typisk norsk, men i denne oppskriften får den en utradisjonell vri. Med kald agurksuppe og brød får du en smakfull og enkel rett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Suppe

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Dryss salt og pepper på seien, og drypp over litt sitronsaft.
  • Stek seien i smør til den er nesten gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
  • Ta seien ut av pannen og la den hvile 3 minutter.
  • Del seien i mindre biter.

Suppe

  • Skrell agurk. Skjær en bit agurk i terninger og legg til side. Del resten i biter og kjør i foodprosessor.
  • Tilsett hvitvinseddik, sukker, salt og persille, og kjør til alt er godt blandet.
  • Ha i crème fraîche, og smak til med pepper. Ha suppen i dype tallerkener og legg i noen fiskestykker.
  • Server suppen med agurkterninger, paprikapulver og mynteblader drysset over, og med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest