Stekt-skrei-med-egg-og-kapers-1

Stekt skrei med egg og kapers

20-40 min
Avansert
Print
I denne oppskriften har skreien fått nytt og smakfullt følge. Den er stekt i stekepanne med hvitløk og servert med kaperssmør og revet pepperrot. 
PORSJONER4

Ingredieser

TILBEHØR

Fremgangsmåte

  • Kok egg i ca. 8 minutter, så det blir nesten hardkokt. Skjær eggene i tynne båter.
  • Skjær skrei i serveringsstykker og dryss med salt. La dem ligge i 7 minutter, skyll av saltet og tørk fisken lett med tørkepapir.
  • Skjær hvitløk i tynne skiver.
  • Varm solsikkeolje i en stekepanne, legg i skreistykkene og stek til de er nesten gjennomstekte, i 6-7 minutter. Snu dem og stek i 1-2 minutter på den andre siden.
  • Tilsett hvitløk og smør mot slutten av steketiden, og øs smøret forsiktig over skreien.

Kaperssmør

  • Finhakk sjalottløk og brun lett sammen med smør og kapers. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server skrei med reker, egg og kaperssmør, med pepperrot revet over.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer