Stekt skrei med erter og hollandaisesaus
40-60 min
Avansert
Skrei er festfisk, og med hjemmelaget hollandaisesaus er denne oppskriften egnet til å imponere familie og venner. Det smaker minst like godt som det ser ut!
PORSJONER4
Ingredieser
- 800 g skreifilet u/skinn og bein
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- salt
- solsikkeolje
Hollandaise
- 1 dl hvitvin
- 2 stk eggeplommer
- 2 ss vann
- 4 ss smør
- salt og pepper
- sitron
Ertepuré
- 500 g grønne erter fryst
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 3 ss olivenolje
- salt og pepper
Tilbehør
- 100 g bacon
Fremgangsmåte
- Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter.
- Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
- Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter.
- Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene.
- Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.
Hollandaise
- Kok hvitvin inn til en tredel og pisk eggeplomme sammen i en bolle.
- Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen.
- Når det begynner p tykne og ligne på majones pisker du inn vann.
- Pisk inn smør, litt om gangen.
- Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
Ertepuré
- Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk.
- Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor.
- Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.
- Server skreien på ertepuré med hollandaise og bacon over.