Stekt-skrei-med-erter-og-hollandaisesaus-2

Stekt skrei med erter og hollandaisesaus

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Skrei er festfisk, og med hjemmelaget hollandaisesaus er denne oppskriften egnet til å imponere familie og venner. Det smaker minst like godt som det ser ut! 
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise

Ertepuré

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
  • Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter.
  • Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene.
  • Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.

Hollandaise

  • Kok hvitvin inn til en tredel og pisk eggeplomme sammen i en bolle.
  • Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen.
  • Når det begynner p tykne og ligne på majones pisker du inn vann.
  • Pisk inn smør, litt om gangen.
  • Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.

Ertepuré

  • Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk.
  • Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor.
  • Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.
  • Server skreien på ertepuré med hollandaise og bacon over.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest