Stekt-skrei-med-potetmos-à-la-Brandad-1

Stekt skrei med potetmos à la Brandad

40-60 min
Middels
Print
Her hviler stekt skrei på en seng av potetmos à la Brandad, gjerne kalt plukkfiskens franske fetter. Med rødløk på toppen både ser og smaker denne oppskriften himmelsk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetmos à la Brandad

Fremgangsmåte

  • Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene lett med tørkepapir. Stek skreistykkene i margarin til de får en gyllen stekeskorpe. Tilsett smør, snu stykkene, sett ned varmen og la dem trekke i 5 minutter før servering.

Potetmos à la Brandad

  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter. Skyll skreien i kaldt vann og kok i litt usaltet vann. Skrell potet og kok møre i usaltet vann. Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret. Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen. Varm opp og mos poteter og fisk godt sammen.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i båter og surr i smør til det er mykt. Ha over sukker og hvitvinseddik, og la det surre i stekepannen noen minutter. Smak til med kajennepepper og salt. Bland inn ruccolasalat rett før servering.
  • Server skreien med potetmos à la Brandad og syltet rødløk.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen