Stekt-steinbit-med-karamellisert-løk_large
Til oppskriften

Stekt steinbit med karamellisert løk

Steinbiten kommer virkelig til sin rett i denne oppskriften, der den blir stekt og enkelt krydret. Servert med karamellisert løk og stekte sjampinjonger skaper du fest.
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Karamellisert løk

Agurksalat

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbiten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Stek fiskestykkene i olje ved middels varme til de er gylne, ca. 2 minutter på hver side.
  • Ta fisken ut av stekepannen og hold den varm.
  • Tilsett revet sitronskall og smør i stekepannen, og hell over fisken før servering.
  • Skjær sjampinjong i skiver og brun dem lett i litt smør.

Karamellisert løk

  • Skjær løk i ringer og stek forsiktig i olje til den blir blank.
  • Ha på sitronsaft og videre på svak varme til den blir gyllen. Tilsett kapers og kaperslake.
  • Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.

Agurksalat

  • Skjær agurk i lange, tynne skiver.
  • Bland sukker, salt og hvitvinseddik, hell over agurken og la dette marinere i minimum 1 time.
  • Rør inn finhakket persille ved servering.
  • Server steinbit med sjampinjong, karamellisert løk og agurksalat.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Print