Stekt svinenakke i eplejuice og øl

Stekt svinenakke i eplejuice og øl

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Svinenakken har fin fettmarmorering og er det aller saftigste svinekjøttet 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell løk og hvitløk og skjær de i mindre biter. Skrell røttene og skjær i mindre biter.
  • Tørk kjøttet med tørkepapir. Krydre med salt og pepper. Varm oljen i en panne. Brun raskt svinenakken på alle sider, 4-5 minutter totalt. Ta opp kjøttet mens bacon og grønnsaker brunes i pannen. Legg kjøttet tilbake i bunnen av et kokekar med grønnsakene.
  • Tilsett væsken og krydder. Sett på lokket. Reduser til lav varme når det koker. La det koke i ca. 1 time. Snu kjøttet og kok i ca 1 time til.
  • Total steketid etter bruning er ca. 2 timer. Kjøttet skal være gjennomstekt. Bruk steketermometer, det skal være på 80 grader midt i steken.
  • Si skyen fra fileten. Skum evt. av fett på overflaten. Hvis det er mer enn 4 dl, kok skyen inn til 4 dl.
  • Skjær kjøttet i skiver. Server med rosenkål med bacon >> og 
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest