Stekt torsk med potet aioli og tomatsalsa
20-40 min
Middels
Potet aïoli og tomatsalsa er et spennende og godt tilbehør til stekt torsk. Stek torsken med skinnet på, da holder den seg saftig.
PORSJONER4
Ingredieser
- 600 g torskefilet
- 4 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- salt
Potet aioli
- 400 g mandelpotet
- 4 fedd hvitløk
- 1,5 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 1 dl melk
- salt
Tomatsalsa
- 3 stk tomat
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk vårløk
- 4 ss olivenolje
- 100 g hermetiske tomater
- salt og nykvernet pepper
Tilbehør
Fremgangsmåte
- Skrap skinnet på torsken fritt for skjell, dryss fileten med salt og la den ligge i 10 minutter.
- Skjær fisken i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned i olivenolje på middels varme i ca. 7 minutter.
- Knus hvitløk med skallet på og ha i stekepannen sammen med smør de siste minuttene av steketiden.
- Øs smøret over fisken, snu den og stek 1 minutt før du tar den ut av stekepannen. Dryss over litt pepper.
Potet aïoli
- Skrell potet, skjær i biter og kok dem møre sammen med finhakket hvitløk.
- Sil av kokevannet og mos potet og hvitløk godt sammen.
- Tilsett olivenolje, smør og melk, og rør godt sammen.
- Smak til med salt.
Tomatsalsa
- Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
- Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.
- Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk.
- Tilsett de hermetiske tomatene, ha i litt pepper og kok til det tykner.
- Ha i friske tomater og vårløk, og la det surre sammen i 1-2 minutter. Smak til med salt.
- Server torsken med potetaïoli, tomatsalsa og litt ruccolasalat.