Stekt uer med frikassé av kantareller

Stekt uer med frikassé av kantareller

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Uer er en utrolig god fisk, og smaker desto bedre med en kantarellfrikassé med persille. Server kokte poteter som tilbehør. 
PORSJONER4

Ingredieser

Frikassé

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv.
  • Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.
  • Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.
  • Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.

Frikassé

  • Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.
  • Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.
  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
  • Rør inn hakket persille rett før servering.
  • Server ueren med kantarellfrikasséen og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest