steke-og-koketips-for-storfe

Steke- og koketips for storfekjøtt

 

Rett/del Mengde kjøtt
pr. porsjon
Tilberedningsmetode Kjernetemp. ferdig tilberedt
Filet
Indre- og ytrefilet
200 g Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 60-65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Biffer
Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte
 (2 cm tykke)
200 g Stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Oksestek
Rundstek, mørbrad, flatbiff, mørnet høyrygg
200 g Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i 2 1/2 time. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først. Medium: 65 °C
Gjennomstekt: 70 °C
Helstekt entrecôte
Entrecôte med eller uten ben
200 g Brunes raskt i stekepanne. Stekes i ovn på 125 °C.
1,5 kg stekes i 2 1/2 time.
Lite stekt: 55-60 °C
Medium: 65 °C
Roastbiff
Ytrefilet, flatbiff, mørbrad
200 g Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time 58 °C
T-benstek
Filetkam
300 g Brunes raskt på sterk varme, etterstekes på lavere varme. 4 minutter på hver side.
Fondue
Mørbrad, indrefilet, ytrefilet
200 g Stek kjøttbiter i olje (Soya eller solsikkeolje) i ca. 1-2 minutter.
Gryteretter, lapskaus
Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek
m/ben: 300 g
u/ben: 150-200 g
Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft i ca. 1 time
Kokekjøtt
Bibringe, bryst, høyrygg, bog
m/ben: 250-300 g
u/ben: 200 g
Trekke i vann/kraft på 85-90 °C i
2-2 1/2 timer

 

Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest